پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

...

 کارگاه صیانت از جمعیت با محوریت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سالن آموزش مرکز بهداشت ، به ریاست رئیس مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد برگزار گردید .

به گزارش روابط عمومي مرکز بهداشت شهید دامیده بویراحمد؛ در این جلسه که پزشکان و ماماها های مراکز جامع سلامت تحت پوشش مرکز بهداشت حضور داشتند ، دکتر محمد یزدان‌پناه گفت : سیاست‌های کلی جمعیت در سال ۱۳۹۳ توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ گردید و از آن تاریخ اهداف اجرای تنظیم خانواده کاملاً برعکس شد .


وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۳ یعنی دهه ۷۰ و ۸۰ به مدت ۲۰ سال سیاست های جمعیتی کشور بر شعار دو فرزند کافیست، استوار بود و در دهه ۹۰ با توجه به نظریه جدی رهبر معظم انقلاب که شامل خطرات پیری جمعیت و عدم بازده کاری ، که در اقتصاد و بالندگی کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت ، تصمیم گرفته شد که بحث افزایش جمعیت جدی شود .

وی اذعان داشت: از این رو ارتقاء پویایی بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی ، سرلوحه عمل قرار گرفت که شامل رفع موانع ازدواج ، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده ، افزایش فرزند ، کاهش سن ازدواج ، حمایت  از زوج‌های جوان ، افزایش تسهیلات ازدواج و توانمندی جوانان در تامین هزینه های زندگی با تربیت صحیح این نسل و آموزش صحیح جهت فرزند آوری و فرزند پروری همراه بوده است .



دبیر ستاد کرونای شهرستان بویراحمد ادامه داد : پزشکان و ماماها های زحمتکش و گرامی ، باید برخی از عواملی که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر ارتقاء نرخ کلی باروری تاثیرگذار هستند را به مردم آموزش دهند ، که شامل ازدواج به موقع در سنین جوانتر یعنی ( زیر ۲۵) سال  ،ارتقاء آگاهی و مهارت زوجین در ابتدای زندگی زناشویی با هدف ارتقاء رضایتمندی از زندگی زناشویی ، کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول ، کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان ، ارتقاء دانش و نگرش و رفتار باروری خانواده ها در پیشگیری از ناباروری .
ارتقاء دانش ، نگرش و رفتار باروری خانواده ها در پیشگیری از سقط جنین و آموزش امید به زندگی به همه جوانان ، اینها عواملی هستند که با آموزش صحیح شما می توانند در بحث افزایش جمعیت تاثیر گذار باشند .

در ادامه سیما یزدانی مسئول واحد سلامت خانواده در مورد پیامدهای کاهش رشد جمعیت گفت : آنچه اهمیت دارد و خطری جدی برای این مشکل هست ، کاهش سریع روند باروری و به دنبال آن کاهش رشد جمعیت و وقوع پدیده سالمندی در ایران است که : وقوع این پدیده در ایران می‌تواند عواقب جدی از جنبه های اقتصادی سیاسی فرهنگی و اجتماعی داشته باشد .
در پایان این جلسه سرکار خانم فرحناز امیریان کارشناس برنامه سلامت باروری ، ضمن تشریح کلی برنامه طرح صیانت از جمعیت گفت : رشد جمعیت به کمترین میزان خود ، در یک قرن اخیر رسیده که ، زنگ خطری جدی برای نهاد خانواده و نظامات اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، علمی و امنیتی به شمار می آید ، به نحوی که طبق برآوردهای بین المللی ، ایران تا ۲۰ سال آینده جزء پیرترین کشورهای جهان خواهد بود .